fiine.no

Salgsvilkår og betingelser


Leie av stand


Du booker og betaler for en stand via vår hjemmeside www.fiine.no eller i butikken.


Leien skjer på dagsbasis. En uke er regnet som seks dager da vi holder stengt på søndager. Starter du f.eks. på en mandag, vil leien avsluttes på lørdag. Vi anbefaler leieperiode i minst tre uker for økt salg.


Du kan når som helst forlenge leieperioden. Dette kan enkelt gjøres på din fiine-brukerkonto. Husk å gjøre dette innen leieperiodens utløp slik at du kan få beholde samme standplass.


Betalingsalternativer

Du kan bruke alle typer VISA, MasterCard og Vipps. I tillegg, kan du betale med kontanter i butikken.


Avbestilling

Du har angrerett i 14 dager etter at en bestilling er utført. Du kan da sende en e-post til oss på hei@fiine.no. Angreretten bortfaller etter 14 dager. Ved spesielle tilfeller som f.eks. ved sykdom, kan du få refundert beløp på opptil 50%. Du må eventuelt kunne dokumentere dette.


Du har mulighet til å overføre leieavtale til en annen selger. Dette er kun mulig dersom varene ikke er allerede lagt inn i våre systemer.


Priser og kommisjon

Priser er etter gjeldene prisliste på hjemmesiden og er inklusiv moms. Kommisjon er 20% kommisjon av salget. Ved Full pakke er kommisjonen på 50%. Dette blir automatisk trukket fra oppgjøret før fortjenesten utbetales til deg. 


Prismerking

Alle varer registreres på forhånd via Min side. Dette kan du gjøre selv fra din PC, mobiltelefon eller tablet (f.eks. iPad).


Av sikkerhetsmessige årsaker, skal prislappene ikke skrives for hånd eller at de er skrevet over med en penn/tusj. Du kan kun bruke butikkens prisetikketter. Prisetikettene hos oss inneholder informasjon om vare, pris, standnummer i tillegg til ditt kundenummer.


Varene bør registreres med en utførlig varebeskrivelse som størrelse, farge, merke, pris og eventuelle merknader. Dette er viktig for medarbeiderne ved kassen for å unngå ombytting av prislapper. Billige varer skal derfor også beskrives godt. F.eks. bør du ikke skrive ‘’T-skjorte 10 kr’’, men heller ‘’Cubus rosa t-skjorte str. M 10 kr’’. Varebeskrivelse er også fin å ha slik at du kan følge med på hva du har solgt. Har varen eventuelle skader, bør dette oppgis så godt som mulig.


Vi anbefaler å prise varene til 1/3 av innkjøpsprisen. Det kan være lurt å ta en ekstra sjekk på varen før prising. Er varen helt ny med f.eks. prislappen på, så kan det godt prises noe høyere. Prising avhenger også av hvor fort du ønsker å selge varene dine. 


Endring av pris på enkeltvarer

Du kan endre pris på dine varer underveis. Dette kan du gjøre selv på ‘’min butikk". Nye prislapper printes ut i butikken. Det er kun mulig å sette ned prisen på varer. Hvis du vil øke prisen, må varen registreres på nytt.


Oppstart

Når standen er booket og betalt, kan varene settes opp på standen fra kl.12 dagen før leieperioden starter. Starter du f.eks. på en tirsdag, så kan du allerede komme fra kl. 12 på mandag. Det er viktig at du gir beskjed dersom du ikke har mulighet til å komme på første leiedag. Dersom du unnlater å gi beskjed, kan fiine uten varsel leie standen ut til en annen. Det er ikke mulighet for refusjon i slik tilfelle.


Vi har hengere og alarmbrikker som du kan bruke. I tillegg, har vi størrelseslapper som du kan merke standen med. Ønsker du å henge opp informasjon om f.eks. merkevarer/skostørrelse, så kan dette fint gjøres. I så tilfelle skal informasjonsmaterialet være skrevet ut på papir. 


Standen kan dekoreres i lett omfang. Varene skal være plassert på din stand. Du kan ikke legge varer på gulvet, på andre stander og utstillingsbord/andre steder i butikken. Påse at standen din ikke er til sjenanse for nabostandene.


Du har ansvaret for at standen din er ryddig og oversiktlig ved oppstart. Våre medarbeidere vil hjelpe til å holde orden på standen din underveis. F.eks. vil vi henge klesplagg tilbake på hengere dersom det har sklidd ned. Vi rydder også fra prøverommet og henger klærne tilbake på plass. 


Varesikring

Vi gjør alt for å sikre dine varer best mulig. Butikken har videoovervåkning og alarmbrikker til gratis utlån for varer over 100 kr. Vi anbefaler at du:

  • Monterer alarmbrikker i sømmen på klesplagg. Sett aldri alarmbrikker i vaskemerke, lommen eller en stropp.
  • Fester løse deler av en vare (f.eks. belte til en kjole) med teip eller strips.


Butikktyveri samt ombytting av prislapper blir anmeldt til politiet.


fiine kan ikke stilles til ansvar for stjålne, tapte eller ødelagte varer. fiine er ikke erstatningspliktig ved brann- eller vannskade. I forbindelse med brann, vannskade eller innbrudd, kan din innboforsikring eventuelt dekke ditt tap. Kontakt ditt forsikringsselskap for mer informasjon.


Påfyll av varer

Du kan fylle på varer så ofte du vil.  Dette er inkludert i leieprisen. Vi anbefaler å ikke overfylle standen slik at det blir vanskelig å ‘’bla’’ gjennom klærne. Sett kurver eller kasser opp til småting som f.eks. belter, luer, skjerf o.l. 


Salg på egen standplass

Du har mulighet til å holde salg på din stand, hvor du kan velge mellom 30%, 50%, 70% og 80%. Du kan selv sette ned pris på dine varer ved å gå inn på ‘’Min side’’ > Booking > Rabatt. Vi går en runde hver morgen og setter opp rabattskilt. Du kan også ringe eller sende oss en melding dersom du ikke har rukket å gjøre dette før åpningstid.


Husk at rabatter gjelder alle varer som du har prismerket. Vær oppmerksom på ev. varer i glasskapet.


Varer som er forsvunnet

Varer som er forsvunnet fra standen, men som ikke er solgt, er mest sannsynlig på en annen stand. Handlede kunder henger dem ofte på feil sted når de ombestemmer seg for å kjøpe varen. Sjekk derfor nabostanden og på prøverommet. Vi setter også opp varer til utstilling for å oppnå bedre salg. Ta kontakt med våre medarbeidere hvis du fortsatt ikke finner dem.


Varer uten prislapper vil bli hengt i et stativ for gjenglemte klær. Vi oppbevarer varen i butikken i 14 dager. Dersom de ikke blir hentet, forbeholder fiine retten til å donere disse videre eller selge dem.


Eiendomsrett

Selger er selv ansvarlig for sine eiendeler og har rett til å selge varer fra standen. Følgene varer er ulovlig å selge hos oss:

  • Kopivarer eller piratvare som f.eks. merkeklær, vesker og lignende.
  • Tobakk, alkohol, mat, våpen, fyrverkeri, pornografisk materiale eller annet som personalet vurderer upassende eller støtende.
  • Skarpe gjenstander som kniver/sakser skal ikke ligge framme på standen. Disse kan låses inn i våre glassmontere.
  • Det er ikke tillatt å drive markedsføring av eksterne varer gjennom hylleplassen uten tillatelse.
  • Varer som setter ned butikkens standard som f.eks. skitne, illeluktende eller uhygieniske produkter.


Ved overtredelse vil personalet fjerne disse uten varsel.


Ved leieperiodens utløp

Du kan hente varene dine i butikkens åpningstid fra kl. 10:00 to dager etter leieperiodens utløp. Før du kommer, vil personalet ha tømt standen, avmontert alarmbrikker og sjekket at varene tilhører deg. Dine varer vil deretter bli lagt på en trygg plass for avhenting. Varer uten prislapper skal være i butikken i minst 14 dager før de kan hentes i butikken. Dette for å sikre eventuell ombytting av varer.


Du må kunne legitimere deg når du kommer for å hente varene dine. Dersom du ikke har mulighet til å komme selv, kan du eventuelt be noen andre hente for deg. Du må da gi oss skriftlig beskjed enten på mail eller sms. Mailadresse og telefonnummer skal samsvare med de opplysninger som er registrert i våre systemer. Krav til legitimasjon gjelder også for andre enn deg.


Det er viktig at du henter varene dine til oppgitt tid. Det vil tilkomme et gebyr på 50 kr for hver påfølgende dag etter utløpstiden. Etter 14 dager vil varene dine tilfalle butikken.

Utbetaling og avregning

Utbetaling skjer to ganger i måneden. Vi overfører dette automatisk til din bankkonto. Husk derfor å registrere korrekt kontonummer på ‘’Min side’’.

  • Salg fra den 1. til den 15. blir avregnet den 30. i samme måned.
  • Salg fra den 16. til den 31. blir avregnet den 15. i etterfølgende måned.

Dersom utbetalingsdato faller på en dag der banken ikke har virkningsdag, blir pengene satt inn etterfølgende bankens første virkningsdag.


Bytte og retur av varer

Fiine er en markedsplass der vi videreformidler salg mellom privatpersoner. Det er derfor ikke mulig å bytte eller returnere kjøpte varer. Sjekk derfor at varen er i god stand før du eventuelt kjøper.